Hvordan sette opp og bruke Express VPN på PS5

Sist oppdatert: 23/01/2023

ExpressVPN blir ofte sett på som en leder når det kommer til kvalitetstjenester innenfor brukersikkerhet. VPN-en er kompatibel med mange enheter som Android, iOS, Windows, macOS, Linux og spillkonsoller, inkludert Playstation 5. Å spille favorittspillet ditt med hjelp av ExpressVPN kan være en bra ting, fordi det tilbyr deg DDos beskyttelse og redusert ping, som resulterer i en tryggere og mer sikker opplevelse. 

Ikke nok med det, med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, kan du prøve ExpressVPN med PlayStation 5 helt risikofritt, så hvis du vil slutte å bruke den av en eller annen grunn, kan du be om refusjon.

Om du er en gamer med en PS5, vil vi alltid råde deg å bruke en VPN når du spiller online. PlayStation-konsoller er imidlertid ikke kompatible med VPN-er. 

Dessuten, i motsetning til andre enheter, kan du ikke bare laste ned en VPN fra en app-butikk og begynne å bruke den. Derfor kan det være utfordrende å sette opp en PS5 VPN.

Dette betyr ikke at du ikke kan installere ExpressVPN på en PS5. Alt du trenger å gjøre er å finne ut hvordan du setter det opp. 

Du kan sette opp og bruke ExpressVPN på en PS5 på fire måter. De inkluderer:

 • 1. Oppsett via en Windows PC
 • 2. Oppsett via en Mac PC
 • 3. Oppsett via rutere.
 • 4. Oppsett via MediaStreamer (DNS).
Prøv ExpressVPN

Hvordan sette opp ExpressVPN på PS5 via en Windows PC

Fra Windows, er det mulig å dele en tilkobling, og dermed konvertere datamaskinen din til en virtuell ruter. 

Din datamaskin vil trenge en Ethernet-kabel og WiFi ( eller en ekstra Ethernet-port) for å koble til bredbåndsnettverket og få tilgang til Internett.

Slik kobler du ExpressVPN til din PS5 med Windows:

1. Koble PS5 til din datamaskin. Først kobler du datamaskinen og PlayStation via en Ethernet-ledning. For å koble PC-en til ruteren, bruk en ekstra Ethernet-kabel.

2. Koble ExpressVPN til PC-en. Koble til serveren du ønsker. Velg en server nær posisjonen din for de beste resultatene.

3. På PC-en din, naviger til kontrollpanel > nettverk og Internett > nettverk og delingssenter. Klikk så på Endre adapterinnstillinger på venstre side av vinduet.

4. Høyreklikk på din VPN-tilkobling. Velg enheter. 

5. Åpne delingsfanen. Bekreft at du har valgt “Tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne datamaskinens internettforbindelse”.

6. Klikk på “”Hjemmenettverkstilkobling” og gå til dropdown-menyen for å velge din internettforbindelse. Hvis din Windows-datamaskin kun har en Ethernet-port, bør du være oppmerksom på at denne tilkoblingen må være WiFi. 

7. Etterpå, går du til innstillinger > Nettverk > Sett opp internett forbindelse. Dette gjør at din Ethernet allerede er skannet og konfigurert. 

8. Klikk “Ikke bruk en proxy-server” når du blir bedt om det.

9. PS5-en din skal nå være koblet til Internett via en VPN.

Sett opp en VPN for PS5 via din Mac

En annen metode er å bruke en Mac eller en Ethernet-tilkobling. Du må sørge for at din Mac har WiFi og en Ethernet-tilkobler og er innenfor rekkevidden til spillkonsollen din.

1. Installer ExpressVPN på din Mac.

2. Koble en Ethernet-kabel til konsollen med den ene enden koblet til baksiden av Mac-en.

3. Naviger til Systemvalg > Deling og velg Internett-deling fra listen på venstre side.

4. Klikk på WiFi fra rullegardinmenyen “Del tilkoblingen din fra”.

5. Sørg for å krysse av for Ethernet fra “Til datamaskiner” ved å bruke listen.

6. For å tillate deling av Internett-tilkoblingen din, velg boksen til venstre for Internett-deling på listen og bekreft valget om nødvendig. Hvis det lykkes, vil et grønt symbol vises.

7. Åpne VPN-programvaren på din Mac og koble til din valgte server. 

8. Naviger til innstillinger > Nettverk > Sett opp internetttilkobling. I dette steget, vil din Ethernet-forbindelse bli automatisk snakket og konfigurert. 

9. Når du blir spurt, velg “Ikke bruk en proxy-server.”

10. Nå kan du glede deg over å bruke PS5 med ExpressVPN.

expressvpn
 • Superraske servere
 • AES 256-bit kryptering
 • Støtter privat protokoll, Lightway
 • Pengene tilbake-garanti
Prøv ExpressVPN

Hvordan sette opp ExpressVPN på PS5 via en ruter

Denne tilnærmingen er simpel og kostnadseffektiv. Dette er fordi alt utstyret i hjemmet ditt, inkludert PS5, kan være koblet til via ruteren. Derfor får du fullstendig enhetsbeskyttelse.

For å sette opp ExpressVPN på PS5 med en ruter, følg disse stegene. 

1. Gå til “Innstillinger” øverst til høyre på PlayStation 5-hovedmenyen.

2. Naviger til “Nettverk,” så “Innstillinger” på venstre side av sidelinjen. 

3. Velg alternativet “Konfigurer Internett-tilkobling.”

4. Avhengig av hva du bruker, velg Bruk WiFi eller Bruk en LAN-kabel når du blir bedt om det.

5. Trykk på “Enkel” når du blir bedt om å velge en metode.

6. Du vil bli ledet steg for steg gjennom prosedyren gjennom PS5-grensesnittet. Bare la alt være som det er.

I tillegg kan du velge blant de registrerte nettverkene umiddelbart. Etter det må du velge det, bruke PS5-kontrollerens alternativknapp (tre horisontale linjer), velge “Avanserte innstillinger” og sette proxy-server til “Ikke bruk.”

7. Skriv inn den nødvendige VPN-brukerlegitimasjonen.

8. Velg “Ikke bruk en Proxy server” når du blir bedt om det.

9. Gå tilbake til forrige trinn, godta alle alternativer og slå på bryteren ved siden av «Koble til nettverket».

Start din PS5 på nytt. 

Hvordan sette opp ExpressVPN på PS5 via MediaStreamer

Det er en ekstra metode for å endre plasseringen på enheter, som ikke formelt aktiverer VPN-er. Smart DNS er en veldig simpel teknologi å sette opp. ExpressVPN MediaStreamer-funksjonen til ruter applikasjonene deres legger til en DNS-tjeneste for å omgå VPN-forbud og kanskje øke Internett-hastigheten. 

Det er ikke like praktisk som en VPN, støtter ikke raske stedsendringer som en komplett VPN-app, og sikrer heller ikke dine data. Det er imidlertid fortsatt et solid alternativ hvis du vil koble konsollen til en bestemt region.

1. Registrer deg for ExpressVPN.

2. Registrer din IP-adresse. Finn et alternativ som “DNS-innstillinger” eller “Smart DNS” ved å logge på ExpressVPN-dashbordet i nettleseren din. Klikk her for å oppgi din IP-adresse ( blir vanligvis lagt til automatisk). 

3. Legg merke til DNS-koden. En DNS-kode vil vises etter din IP-adresse har blitt registrert. Denne koden må skrives inn i nettverksinnstillingene på din PlayStation. 

4. Slå på din PS5. Naviger til Innstillinger > Nettverk > Sett opp din nettforbindelse > Tilpass.

5. Sett opp din tilkobling. Hvis din PS5 er lenket til nettet via WiFi, velg “WiFi”; Ellers velger du “LAN-kabel” hvis den er tilkoblet via en Ethernet-kabel. 

Velg automatisk, ikke spesifiser, eller manuell neste (for DNS-innstillinger). Skriv inn DNS-kodene som vi nevnte i steg 3. Velg Automatisk > Ikke bruk mens du setter opp. Etter at du har valgt “Test din internettforbindelse”, start terminalen din på nytt.

Er det lovlig å bruke en VPN med PS5?

Ja, det er lovlig å bruke en VPN. Med en ikke-logg policy, gir gode VPN-er generell personvern og avslører ikke brukernes identitet.

Det er ingenting galt med å skjule identiteten din og informasjon fra myndigheter eller ondsinnede parter. 

Konklusjon

ExpressVPN er et flott alternativ for PlayStation fordi det er lynraskt og veldig enkelt å sette opp og bruke med konsollen. Du kan deretter få tilgang til verdensomspennende spillservere, fjerne blokkering av geobegrensede spill og strømmematerialer samt sikre dine online spillopplevelser. Mens ExpressVPN er et toppvalg, finnes det mange andre gratis VPN-alternativer for PlayStation 5 der ute, så sørg derfor at du velger den riktige. 

Ofte stilte spørsmål om Bruk av ExpressVPN på PS5

Trenger jeg en PC for å sette opp en VPN på PS5?

Teknisk sett, kan du bruke din smarttelefon til å sette opp en VPN på din PlayStation-enhet, siden ExpressVPN fungerer med både Android og iOS. Du kan deretter dele et WiFi-hotspot fra telefonen din etter å ha installert VPN på enhetene dine. Koble PlayStation til hotspot på det tidspunktet. 

Det er viktig å huske at spill bruker mye data, som kan resultere i høyere kostnader dersom abonnementet ditt kun tillater et visst beløp. 

Kan konsoller bruke en VPN?

Den lar deg streame videotjenester, applikasjoner, spill og annet materiale fra konsollen til utilgjengelig regionalt innhold. Du kan få tilgang til ulike Netflix streamingtjenester via VPN-er og få direkte tilgang til utenlandsk innhold. 

Kan jeg se Netflix med en VPN på PlayStation?

Det kan du. Det er noen måter du kan gjøre dette på. Den enkleste måten er å bruke SmartDNS, en funksjon som ExpressVPN tilbyr. Du må kopiere koden inn i nettverksinnstillingene på din PlayStation og starte enheten på nytt. 

DNS-kodens regionale bibliotek skal lastes umiddelbart etter at du har startet Netflix-appen. Men i motsetning til et komplett VPN-program, tilbyr Smart DNS ofte bare noen få lokasjoner og mangler de samme sikkerhetsfunksjonene.

Du kan sette opp ExpressVPN på din ruter eller bygge en VPN-hotspot på din datamaskin og linke din PS5 til den tilkoblingen for å se Netflix materiale på konsollen. Dette betyr at du får tilgang til VPN sitt hele nettverk på konsollen din og kan fullt ut benytte deg av deres sikkerhetsfunksjoner. I tillegg lar den deg oppheve blokkeringen av flere regionale Netflix-biblioteker.

Om annonsering på denne nettsiden

Innholdsfortegnelseexpand_more

  Beste VPN-tjenester

  Beste VPN i vår test

  Prøv ExpressVPN

  Testens andreplass

  Prøv NordVPN
  Om annonsering på denne nettsideninfo