VPNportalen

MacSentry Anmeldelse

8.0/10

MacSentry leverer en fullspekket VPN tjeneste.

Dette likte vi med MacSentry:

 • Fokus på privatliv
 • Nyttige tilleggsverktøy
 • Network Lock
 • Laveste pris:

  $3.58 / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix
  MacSentry sin hjemmeside

  MacSentry er en VPN tjeneste som ble grunnlagt så sent som i 2016. Tjenesten kom dermed ganske så sent på markedet, men i den grad at de løste en problemstilling for mange Mac brukere, så slo deg seg fort opp. Brukere av Mac hadde nemlig det problemet at få VPN tjenester fungerte optimalt med deres enheter.

  Derfor satte en gruppe entusiaster av Mac seg ned og utviklet MacSentry. Målet var å utvikle den beste løsningen for brukere av Mac, og raskt ble appen fullført og selskapet registrert i Belize. I dag er optimaliseringen rettet mot Mac fortsatt viktig, men faktorer slik som anonymitet, serverutvalg, og hastighet rangerer også høyt. Vi skal i denne anmeldelsen se nærmere på MacSentry sine fordeler.

  • $3.58 pr mnd
  • 64% rabatt
  • 7 dager pengene
  • tilbake garanti

  Anonymitet og sikkerhet

  Belize kan kanskje virke som et snodig sted å starte en bedrift, men dette er et helt bevisst valg på bakgrunn av lover om datalagring. I store deler av Europa, og ikke minst i USA, så vil VPN tjenester tvinges til å lagre enkelte data. Dette er for at myndighetene senere skal kunne komme inn og kreve utlevering av data.

  I Belize finnes ingen slike lover om datalagring, og MacSentry lover på sine sider at de ikke lagrer noen form for data. Det betyr at de selv i et tilfelle der myndigheter spør om data ikke kan utlevere disse – simpelthen fordi de ikke sitter inne med det. Dermed er du sikret full anonymitet gjennom bruken av MacSentry.

  MacSentry opererer med 256-bit kryptering, noe som ofte i VPN bransjen markedsføres som samme sikkerhetsnivå som den amerikanske hæren. Dette sier noe viktig om hvor sikker du faktisk er ved å surfe gjennom deres servere. OpenVPN, IKEv2, IPsec, og flere andre protokoller følger også med.

  Servere

  MacSentry tilbyr på ingen måte den største serverparken i VPN bransjen. Allikevel bør du være varsom med å avslå tjenesten på bakgrunn av dette, da de tross alt tilbyr veldig gode servere, og det i viktige land. Selv om de med flest servere har disse i nærmest alle verdens land, så får du aldri bruk for et titalls av disse.

  Som en motsetning byr heller MacSentry på de viktigste serverne og fokuserer på å utbedre kvaliteten på disse. Her får du tilgang på 30 servere i 28 land verden over. USA, Canada, Storbritannia, Australia, og flere andre viktige land er med. Disse er naturligvis viktige for å øke mengden med engelskspråklig innhold som du får tilgang til.

  Det er fort gjort å se seg blind på tall, men hvor mange servere i små land trenger en egentlig? Tross at MacSentry byr på færre servere, så er disse av høy kvalitet og i de viktige landene. Dessuten er de ikke like trafikkerte som hos de aller største tjenestene i markedet, slik at du er sikret en rask og stabil tilkobling.

  Hastighet

  Vanligvis vil hastigheten på din internettilkobling vise seg å reduseres ganske kraftig ved bruk av VPN tjenester. Ofte er denne reduksjonen på rundt 20%. Ved bruk av MacSentry sin VPN tjeneste legger du derimot knapt merke til endringen i hastighet, da de har raske servere tilgjengelig som opprettholder din båndvidde.

  Dette sikrer at du får en god opplevelse ved bruk av VPN tjenesten. Unektelig er det viktig med rask surfing, men kanskje enda viktigere er dette når du spiller dataspill eller streamer din favorittserie. Ved slike aktiviteter vil du neppe ønske å bli avbrutt, da dette påvirker opplevelsen av underholdningen.

  Med høy hastighet på serverne, så kan MacSentry sørge for at du unngår avbrudd eller trege lastetider. Dermed kan du kose deg med en ny verden av innhold, uten å måtte inngå et kompromiss på kvaliteten. Det er også verdt å nevne i denne grad om at du skulle oppleve avbrudd eller at serveren stopper å kjøre, så vil MacSentry sin Network Lock sørger for at du ikke lekker data.

  Pris

  MacSentry har gode priser.

  MacSentry er en rimelig tjeneste i henhold til sin pris. I likhet med andre VPN tjenester, så får du her 3 forskjellige alternativ. Du kan registrere deg for 1 måned, 6 måneder, eller 1 år. Mange vil nok se etter tilbud på enda lengre perioder, men det er sjeldent hensiktsmessig da en ikke vet sine behov så langt frem i tid.

  Hos MacSentry får du gode rabatter for lengre abonnement, og faktisk får du opptil 64% i rabatt om du velger 1 års abonnement fremfor 1 måned. Kostnaden av et ettårsabonnement er kun på $3,58, noe som må kunne sies å være blant de lavere prisene i markedet.

  Det finnes ingen gratisversjon av MacSentry enda, men til gjengjeld har disse ofte så lite databruk tilgjengelig at de er nytteløse for mer enn et par timers aktivitet uansett. Prisene på MacSentry er såpass lave at det ikke vil være verdt det med en gratisversjon uansett.

  Brukervennlighet

  MacSentry yter litt mer enn en ordinær VPN tjeneste i den grad at du får noen ekstra fordeler med på kjøpet i henhold til brukervennlighet. Blant annet får du her tilgang på verktøy som overvåker din nettverkstilkobling, rydder opp i harddisken, og ikke minst sjekker batteristatusen din – det er kanskje en minimal ting, men en flott gode å ha.

  Brukervennligheten er totalt sett meget god ved MacSentry. Det at tjenesten er mer enn kun en VPN tjeneste gjør at den forsterkes. For eksempel vil diskopprydningen sørge for enda bedre hastigheter, noe som gjør MacSentry til en enda bedre opplevelse som VPN tjeneste.

  Fjerning av geoblokkering

  Ikke alle VPN brukere i dag bryr seg nevneverdig mye om anonymitet og sikkerhet, da det kanskje er fort gjort å se for seg at en ikke er utsatt. MacSentry gir deg uansett dette som bruker som en standard, men da kanskje med en enda større godbit i form av fjerning av geoblokkering for diverse streamingtjenester og andre nettsider.

  Om du ønsker tilgang til amerikansk Netflix for eksempel, så vil MacSentry la deg få tilgang dersom du kobler til en av deres amerikanske servere. Om du heller er i USA, og ønsker å se NRK i utlandet for eksempel, så kan du koble til en norsk server og gjøre dette i stedet.

  Oppsummering

  MacSentry er en VPN tjeneste full av goder, pluss nyttige verktøy på siden som gjør tjenesten enda bedre. Raske kvalitetsservere som blant annet er i stand til å fjerne geoblokkering for Netflix er blant fordelene med MacSentry, samt deres hensyn til ditt privatliv.