VPNportalen

Bullguard Anmeldelse

8.0/10

Bullguards VPN er nesten like god som den solide antivirustjenesten deres.

Dette likte vi med Bullguard:

 • 256 bit AES kryptering
 • God hastighet
 • Pålitelig tilknytning
 • Laveste pris:

  32kr / mnd

  Funker med:

  Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

  BullGuard er mest sannsynlig for nordmenn flest best kjent som et antivirusprogram. I likhet med mange andre aktører innen den bransjen har BullGuard nå også sluppet et VPN. Dette innebærer at du kan kombinere både antivirus og VPN, to tjenester som forøvrig går hånd i hånd, i en og samme tjeneste.

  Bullguards hjemmeside.

  I denne anmeldelsen skal vi ta for oss hvordan BullGuard VPN presterer på en rekke parametere, da først og fremst i form av sikkerhet, anonymitet, utvalg av servere, hastighet, brukervennlighet, og pris. Les videre for å se om BullGuard VPN kan være et godt valg for deg.

  Sikkerhet og privatliv

  I den grad at BullGuard VPN tross alt stammer fra et selskap som stiller sikkerhet i sentrum, så bør det ikke komme som noen overraskelse at denne VPN tjenesten vektlegger dette mest. Det betyr at du kan surfe helt sikkert gjennom den høyeste grad av kryptering som VPN tjenester byr på, nemlig 256-bit. Dette er på nivå med den amerikanske hæren.

  I form av innsats for anonymitet scorer også BullGuard VPN meget godt. Blant annet fremvises det av deres nettsider ganske så tydelig deres retningslinjer, der for eksempel BullGuard hevder at de ikke loggfører noen form for aktivitet. Dette har blitt bekreftet av en uavhengig test, slik at du kan være helt sikker på kvaliteten her.

  Utvalg av servere

  BullGuard VPN føyer seg inn i rekken av VPN tjenester som velger å tilby et utvalg av servere med høyere kvalitet, fremfor en rekke forskjellige land. Det er her inkludert de aller viktigste landene for nordmenn, slik som USA, Storbritannia, og Norge ikke minst, noe som innebærer at tjenesten er meget passende for nordmenn. Skal du for eksempel skjule IP adressen din har du ekstremt mange servere å velge mellom.

  Bullguards servere.

  Totalt byr BullGuard VPN på servere i 16 forskjellige land. Utover store nasjoner i Europa, og naturligvis USA, så tilbys det servere i et par andre verdensdeler også. BullGuard VPN er ikke blant de som tilbyr det største utvalget av servere, men de tilbyr til gjengjeld de viktigste serverne som finnes der ute, spesielt for nordmenn flest.

  • 32kr pr mnd
  • 50% rabatt
  • 30 dager pengene tilbake garanti

  Hastighet

  Det noe mindre utvalget av servere blir definitivt tatt igjen på kvaliteten av de aktuelle serverne hos BullGuard VPN. Hastighetstester har for eksempel fremvist at BullGuard VPN sitt tap av hastighet er helt minimalt. Alle VPN tjenester taper noe hastighet, men BullGuard VPN er helt fremst med tap på bare få prosent.

  En legger altså ikke merke til tapet av hastigheten her da det er så ubetydelig lite. I praksis betyr det at en kan bruke BullGuard VPN til hvilken som helst oppgave en trenger et VPN til, da uten å inngå noen form for kompromiss. Det å se video i HD, eller game online, er for eksempel på ingen måte problematisk når du benytter denne VPN tjenesten.

  Brukervennlighet

  BullGuard VPN er kanskje den aller enkleste VPN tjenesten å bruke i hele markedet. Det er fordi tjenesten er helt strippet ned til kjernen av en VPN tjeneste, og alt av så kalt ”fluff” er fjernet. Dette betyr en mer strømlinjeformet tjeneste, selv om avanserte funksjoner fortsatt finnes for de erfarne brukerne.

  En slik strømlinjeformet tjeneste bidrar til at brukerne lett kan finne frem og navigere seg rundt i programmet. BullGuard VPN vil etter en rask registrering og nedlasting la deg koble til din ønskede server med ett klikk. Bare velg et land fra listen, og koble deg selv til på få sekunder.

  Når du nå besøker en nettside vil din gamle IP-adresse være visket bort, og du vil nå ses av alle på nett som om du besøker dem fra serverne i VPN programmet. Denne prosessen kan du nyte av både på stasjonære og mobile enheter, og BullGuard VPN er også tilgjengelig gjennom diverse operativsystemer.

  Skal du primært bruke VPN til mobiltelefon som iPhone eller Android synes vi Bullguard presterer helt greit i dette tilfellet. Du kan imidlertid ikke forvente de absolutt mest avanserte funksjonene, men appen gir deg absolutt det du trenger. Imidlertid finnes det ekstremt mange gode VPN apper til iPhone, slik at du også kan vurdere å se etter andre.

  Fjerning av geoblokkering

  Enten du ønsker å se amerikansk Netflix fra Norge, eller muligens se norsk TV i utlandet, så er realiteten at geoblokkeringene vil stoppe deg. Sidene oppfatter nemlig hvilket land du er i basert på din IP-adresse, og du vil motta en beskjed lignende ”innhold utilgjengelig utenfor..” det respektive landet.

  Med en tjeneste som BullGuard VPN er det derimot enkelt å koble seg opp til et VPN i et annet land og late som en besøker en nettside derfra. For eksempel kan en gjøre dette med Netflix i USA her fra Norge. Selv om BullGuard VPN ikke har sitt hovedfokus på fjerning av geoblokkeringer, så fungerer deres VPN perfekt for å fjerne geoblokkeringer av Netflix.

  Pris

  Prisen hos BullGuard VPN avhenger av om du har antivirusprogrammet deres, og for hvor lenge du ønsker å tegne et abonnement. Har du allerede deres antivirusprogram, så får du en rabatt på 25% av deres pris på VPN tjenesten. Dessuten, velger du opp til en 3 års plan, så sparer du mye per måned i henhold til 1 og 2 års planene.

  3 år er det forøvrig ikke mange VPN tjenester som byr på, men den store fordelen er selvfølgelig å spare penger. Du kan derimot gå for 1 års abonnement om du ønsker å prøve ut BullGuard VPN over en periode, men også tjenestens 30 dagers pengene tilbake garanti fungerer meget godt for å se hvorvidt du liker tjenesten og om den oppfyller dine behov.

  Oppsummering

  Selv om BullGuard originalt har vært et antivirusprogram, så kan det fort med BullGuard VPN hende de også blir gjenkjent som leverandør av VPN. Uansett om du velger disse tjenestene sammen eller ei, så er tilbudet av VPN tjenesten hos BullGuard meget godt. Dette inkluderer først og fremst deres eminente fokus på anonymitet og sikkerhet.

  Selv om utvalget av servere på sin side muligens ikke er så stort, så holder kvaliteten en skyhøy standard. Blant annet er hastigheten her meget høy, og der mange VPN tjenester mister en del hastighet, så er BullGuard VPN sitt tap av hastighet ikke til å merke engang.

  Tross fokuset på anonymitet og sikkerhet, så er også BullGuard VPN en av VPN tjenestene som klarer å fjerne geoblokkeringene Netflix blant annet setter opp. Altså beskytter ikke bare BullGuard VPN deg på nett, men de sørger også for at du får åpnet opp internettet til det fulle.

  • 32kr pr mnd
  • 50% rabatt
  • 30 dager pengene tilbake garanti