VPNportalen

PrivateVPN Anmeldelse

7.6/10

PrivateVPN er ny som konkurrerer mot kjempene og leverer en helt grei tjeneste.

Dette likte vi med PrivateVPN:

  • Servere i 60 land
  • Ingen loggføring
  • Basert i Sverige
  • Laveste pris:

    $3.82 / mnd

    Funker med:

    Nrk TV TV2 Sumo AppleTV Disney+ Netflix

    Introduksjon

    PrivateVPN er en relativt ny VPN leverandør i forhold til mange andre VPN- leverandører, og har base i Sverige. Dette medfører at de også har kundeservice på svensk. Selv om PrivateVPN er en relativt ny VPN tjeneste, har den rukket å vokse veldig fort. PrivateVPN er særlig populær i nordiske land da leverandøren har base i Sverige.

    For øyeblikket har PrivateVPN over 100 servere i over 60 land, hvilket må sies å være bra i forhold til VPN leverandørens levetid. Merk at man ikke alltid trenger mer enn én server i hvert land, men at dette ofte kan være en stor fordel dersom du skal bruke VPN leverandøren til forskjellige formål. Slikt sett kunne PrivateVPN hatt flere servere for at tilbudet skulle blitt helt optimalt, men vi opplever likevel at det fungerer bra.

    Når det kommer til sikkerhet praktiserer PrivateVPN i likhet med de fleste andre VPN-leverandørene på denne siden en politikk om null loggføring. Dette er naturligvis veldig bra. Imidlertid loggfører privateVPN IP-adressene til brukerne, noe som kan gå ut over privatliv og sikkerhet.

    Videre tilbyr PrivateVPN kryptering på militærnivå med 256-bit kryptering. Her er PrivateVPN helt på nivå med de beste VPN-leverandørene.

    Vi opplever også brukervennligheten til PrivateVPN som veldig god. Det er oversiktlig og intuitivt å bevege seg rundt på menyene.

    Prismessig er PrivateVPN veldig rimelig, og dette er en av de største styrkene til VPN leverandøren. VPN tjenesten er nok en av de aller billigste i klassen i forhold til hva den leverer, og slikt sett er dette en gunstig VPN for deg som kun ønsker en VPN som fungerer relativt bra til en billig pris.

    • $3.82 pr mnd
    • 65% rabatt
    • 30 dager pengene
    • tilbake garanti

    Hastighet

    Når det kommer til VPN tjenester vil hastigheten alltid være en av de aller viktigste faktorene. Ved all bruk av VPN vil hastigheten bli noe tregere, da all internettrafikken må innom en ekstern server før den sendes videre.

    Med PrivateVPN opplever vi imidlertid ikke at hastigheten blir noe særlig tregere. Leverandøren nådde ikke helt opp til hastigheten til andre leverandører i testene, som for eksempel NordVPN eller ExpressVPN, men den fungerte helt fint til å for eksempel streame filmer i HD kvalitet eller game uten lagging.

    Slikt sett gir PrivateVPN akkurat hva du trenger i forhold til hastighet, men ikke så mye mer.

    Mange norske brukere som bor i utlandet ønsker å se norske TV kanaler i utlandet. Dette går helt fint med PrivateVPN, da hastigheten er mer enn god nok.

    For å komme med noen konkrete eksempler på hastighet skal vi se på hvordan PrivateVPN fungerte på servere i henholdsvis Storbritannia, USA, fastlands Europa og Australia.

    Vi benyttet en 70 Mbps oppkobling her hjemme i Norge, og når vi dirigerte trafikken gjennom britiske servere lå snitthastigheten på rundt 50 Mbps. Dette er altså en nedgang på ca. 20 Mbps. Hastigheten varierte ut fra hvilken server vi valgte, men det var ikke ekstremt store forskjeller på de ulike britiske serverne. Hastigheten i fastlands Europa var forholdsvis lik som den i Storbritannia, med en snittfart på litt under 50 Mbps. Hastigheten i USA og Australia var imidlertid betraktelig lavere. Da vi koblet oss på amerikanske servere lå vi som regel på rundt 30 Mbps, men hastigheten droppet noen ganger så lavt som under 20. I Australia, som riktignok er langt borte, var hastigheten helt nede i 10 Mbps.

    For en som ikke er kjent med netthastigheter kan disse nedjusteringene i hastighet høres dramatiske ut, men realiteten er at man må forvente at ting går tregere når man dirigerer datatrafikken gjennom en server, og særlig når den er langt borte. Selv om f.eks. hastigheten i USA gikk snittet på rundt 30 Mbps fungerte det f.eks. utmerket å se på youtube på amerikanske servere. Moralen er altså at man trygt skal kunne bruke PrivateVPN til tjenester som dette. En VPN-klient som senker farten så mye at f.eks. netflix eller youtube ikke kan benyttes vil for mange være bortkastet. Selv om vi har testet raskere VPN-klienter fungerte altså PrivateVPN helt fint.

    Sikkerhet og privatliv

    Når det kommer til sikkerhet og privatliv er PrivateVPN helt på høyde med de aller beste VPN leverandørene i testen vår. Leverandøren tilbyr en politikk om ingen loggføring, hvilket betyr at ingen kan se hva du foretar deg på nett. Dette er naturligvis helt essensielt ved valg av en VPN leverandør.

    Når det kommer til kryptering bruker PrivateVPN på lik linje med for eksempel NordVPN og CyberGhost kryptering på militærnivå med 256-bit krypteringsnivå. PrivateVPN har også en del andre sikkerhetsalternativer, som for eksempel en kill switch og IPv6 lekkasje beskyttelse.

    Alt i alt er vi meget fornøyd med sikkerheten til PrivateVPN.

    Servere og ulike land

    PrivateVPN tilbyr 100 servere i 60 land. Antall servere er nok det PrivateVPN skårer dårligst på i hele testen. I forhold til for eksempel NordVPN med over 5000 servere og CyberGhost med over 6500 servere blir 100 servere naturligvis relativt lite.

    Nå er det ikke alltid du trenger så mange servere, men det kan likevel være tilfeller hvor dette kan være nyttig. Skal du for eksempel se amerikansk netflix eller andre streamingtjenester kan det være greit å ha så mange serveralternativer som mulig, da enkelte streamingtjenester ofte blokkerer VPN servere. Jo flere VPN servere tilbyderen har, jo større er sjansen for at en av dem ikke er blokkert. Slikt sett kan PrivateVPN være god til enkelte formål, men kanskje ikke til andre.

    Når det kommer til antall land skårer PrivateVPN bra, og er helt på nivå med andre VPN leverandører i testen som ExpressVPN og NordVPN. I forhold til antall land så er dette nummeret som oftest det samme hos alle de betalte VPN tjenestene, og det er som oftest ikke her de skilles fra hverandre.

    Samlet sett skårer PrivateVPN relativt midt på treet på denne delen av testen.

    Pris

    Når det kommer til pris er PrivateVPN en veldig billig VPN i forhold til mange andre betalte VPN tjenester, og dette er nok det PrivateVPN skårer best på. Prisen varierer ut fra hvilken pakke du velger, men generelt ligger prisnivået litt lavere enn de aller mest prominente VPNene som NordVPN, ExpressVPN og CyberGhost.

    PrivateVPN tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti, hvilket innebærer at du når som helst innen 30 dager etter kjøpet kan kontakte kundeservice og be om å få tilbake pengene. Dette er jo veldig betryggende, men er også en vanlig praksis i VPN miljøet.

    Prismessig vil vi kanskje si at det jo ikke er så mye du tjener på PrivateVPN i forhold til andre VPN tjenester som NordVPN eller CyberGhost. Disse er jo også ekstremt billige, særlig dersom du binder deg for en lengre periode. Vår erfaring er da at det egentlig er best å kanskje da heller benytte deg av en av disse litt bedre tjenestene. De er jo tross alt en del bedre, og da er det jo ikke så viktig å spare 15 kroner i måneden.

    Brukervennlighet

    Når det kommer til brukervennlighet gjør PrivateVPN det relativt bra. Plattformen er nok ikke den beste vi har sett, men er fortsatt veldig brukervennlig og enkel å benytte seg av.

    Det er veldig enkelt å laste ned og installere programmet, og det er også enkelt å manøvrere seg rundt på selve programmet når du har lastet det ned på PCen. Designet passer godt for både nybegynnere og mer erfarne VPN brukere.

    Enkelte fordeler og ulemper

    Når det gjelder software for pc er det sjeldent man kommer over produkter som enten bare er bra, eller bare er dårlig. Privatevpn er intet unntak i så måte. Vi skal nå se nærmere på noen av fordelene og ulempene med PrivateVPN.

    To åpenbare fordeler med PrivateVPN er at de har servere i 60 land, samt mulighet for 6 samtidige oppkoblinger. Dette betyr at man kan koble opp 6 ulike enheter til VPN-klienten på samme tid, eksempelvis en ipad, en pc, en smartphone + tre enheter til. I tillegg til disse fordelene benytter PrivateVPN som tidligere nevnt, kryptering på militært nivå. Dette er utvilsomt faktorer som kan være med å sikre privatliv og sikkerhet når en beveger seg rundt på nettet. Videre fungerer PrivateVNP på alle de store operativsystemene, i tillegg til at VPN-klienten ikke har noen begrensning på båndbredde. Ubegrenset båndbredde betyr rask fart.

    En neste fordel med PrivateVPN er at man får tilgang til mange hyppig brukte tjenester på nettet, som for mange kan være selve motivasjonen for å laste ned en VPN-klient. Noen eksempler er amerikansk yotube og netflix. Selv om de fleste andre VPN-klienter vi har testet (hvert fall av den seriøse typen) også sikrer tilgang til disse tjenestene, er det uansett fint å vite dette før man eventuelt bestemmer seg for å laste ned PrivateVPN.

    En ulempe med PrivateVPN knytter seg til prøveversjonen av denne VPN-klienten. Tidligere var det faktisk slik at PrivateVPN ikke tilbydde noen prøveversjon i det hele tatt, men dette har heldigvis endret seg. Imidlertid er ikke endringene ideell. Mens enkelte VPN-klienter tilbyr prøveperioder på en hel måned, tilbyr PrivateVPN en prøveperiode på kun 7 dager. Dette betyr at man virkelig må sette av tid til å teste PrivateVPN de første 7 dagene om man ikke ønsker å måtte betale noe. I en hektisk hverdag er det ikke gitt at det er så enkelt.

    En neste ulempe med PrivateVPN er at man ikke finner utvidelser til denne VPN-klienten på chrome og firefox. Utvidelser på en nettleser gjør det som regel enklere å administrere software, enn om programmet må åpnes separat. Dette er ikke en stor hake, men likevel noe som trekker litt ned for PrivateVPN.

    Selv om PrivateVPN har servere i 56 land har de forholdsvis få servere totalt sett. Antallet er på litt over hundre, som kanskje kan høres mye ut for noen, men de største leverandørene har tusenvis av servere. I utgangspunktet kan man si det slik at jo flere servere en VPN-klient benytter seg av, jo mer sikker er den når det kommer til anonym surfing.

    Oppsummering

    PrivateVPN er en populær VPN-klient i nordiske land, og det er ikke uten grunn. Takket være at PrivateVPN har base hos «søta bror» er klienten underlagt svensk lovgivning. Dette medfører som nevnt en politikk om null loggføring av data. Dette er noe som er viktig når man bestemmer seg for hvilken VPN-klient man skal gå for. En av hovedhensiktene med å benytte seg av en VPN-klient er jo nettopp mer anonym surfing på nettet. En VPN-klient som loggfører absolutt alt du foretar deg online, vil dermed virke direkte mot sin hensikt. Dette er pluss i boka for PrivateVPN.

    Når det gjelder hastighet finner man raskere og mer robuste VPN-klienter, men Private VPN fungerer allikevel utmerket til dagligdagse gjøremål. Er man en avansert bruker, kan det imidlertid hende at man bør ty til en VPN-klient som tilbyr høyere hastighet. Det er en del databruk som krever ekstremt høy hastighet, og det å ha en VPN-klient som bremser ned hastigheten da, kan være fatalt. Er man på den annen side «mannen i gata» som ønsker seg en VPN-klient for å kunne streame litt Netflix og Youtube, kan PrivateVPN være det riktige valget. PrivateVPN er enkel i bruk, og prisen for VPN-klienten er forholdsvis lav sammenlignet med mange andre.

    Noe vi ønsker å nevne helt avslutningsvis, og som virkelig trekker PrivateVPN opp, er kvaliteten på kundeservicen deres. De problemene vi har hatt med denne VPN-klienten har raskt blitt tatt hånd om av profesjonelle og høflige kundemedarbeidere hos dem. Noen av det mest irriterende i verden er å ha lastet ned software, men uten mulighet til å få hjelp når det oppstår problemer med softwaren, dette slipper du med PrivateVPN.

    Om det skal være noe som trekker ned med denne VPN-klienten, må det være at de har forholdsvis få servere. Det avhenger selvsagt litt tiltenkt bruk, men det faktum at enkelte leverandører tilbyr flere tusen servere, mens PrivateVPN tilbyr noe over 100, er noe som trekker ned. Dette betyr allikevel at vi anbefaler seg til å holde seg borte fra PrivateVPN, det betyr bare at man må foreta en vurdering knyttet til pris og hva man ønsker ut av en VPN-klient.

    • $3.82 pr mnd
    • 65% rabatt
    • 30 dager pengene
    • tilbake garanti